8 Şubat 2015 Pazar

Sanat Kimin İçindir?

Sanat sanat için midir yoksa halk için mi? 

Bu konunun tartışılmaya devam edeceği muhakkak. Çünkü sorunun tek bir doğru yanıtı yok. Ancak bir doğru var ki o da bakış açımızın ne olduğu, sorulara yanıt veriş şeklimizi belirliyor. Bakış açımızın şekli ve sınırları da, ne kadar objektif bakabildiğimiz ve ne kadar empati yapabildiğimizden geçiyor. Hal böyle olunca sanatın ne için olduğu sorusunun yanıtı, kendimizi nerede konumlandırıyorsak o yönde şekilleniyor. 

Sanat ve halk konularında onca üstat varken elbet bu tartışmaya girmek doğru olmaz. Çünkü bilgi olmadan fikir yürütmek kuru gürültüden öteye gitmez. Bu konularda da biliyorum demek de; yürek ister, ömür ister. O yüzden biz sadece yazılım alanında yapılanların nasıl daha çok halk için, yani kullanıcı dostu olabileceğini inceleyeceğiz, paylaşacağız. Bunu yaparken UX yani kullanıcı deneyimi açısından bakacağız ve çeşitli test yöntemlerini kullanacağız.



Amacımızın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ve yedirmek olduğunun altını çizmeli. Bu yüzden paylaşımların hiç biri hiç bir kişi yada kurumu kötülemek yada karalamak değildir. Aksine daha iyiye yönelmek için geri bildirim yapmaktır. Bunun yanı sıra yazılım tasarımı ile ilgilenenlerle tecrübe paylaşımında bulunmak, Türkiye'deki yazılım tasarımlarının kullanışlılık kalitesinin arttırılmasına bir nebze katkı sağlamak da arzumuzdur. Özlemimiz Türkiye'nin uluslar arası alanda yazılım kullanışlılığı kalite çıtasının yükselmesi, Türkiye'nin ihtiyaçlarını daha iyi karşılaması ve ihracatta koşmasıdır. Bu da ancak bu konudaki bilgi ve paylaşımın artması ile sağlanabilir düşüncesindeyiz.

Bilginin de sevgi gibi paylaştıkça büyüdüğüne inanıyor, sizleri de yorumlarınız ve önerileriniz ile bu paylaşımı büyütmeye davet ediyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder