8 Şubat 2015 Pazar

Gmail Telefon Numarası Doğrulaması Kullanıcı Deneyimi

Gmail bilindiği üzere kullanıcı deneyimi (UX) konusunda öncü olan yazılım firmalarından biri. Ürünlerinin kullanışlılık performansındaki başarısından dolayı çoğu ilgili tarafından (biz dahil) takip ediliyor olması haksız bir ün değil. Ancak her zaman daha iyisi olabileceği gözlüğü ile baktığımızda küçük bir önerimizin olabileceğini fark ettik.


  1. Yedek telefon numarası ekleme bölümünde telefon numarası girişi doğrulaması düzgün çalışsa da kullanıcının, ülke kodu girişi ihtimaline karşı aksiyon senaryosu geliştirilmemiş. Yani +90 ile yapılan bir giriş için ülkenin Türkiye olduğu algılanabilir ve gerekli kontroller buna göre yapılabilir. Bu sayede uzun ülke bayrak listesi içerisinden kişinin ülkesini bulmaya çalışması zorlanmamış olur.
  2. Diğer bir kullanışlılık arttırımı da, kişinin bağlantı yaptığı Gmail hesabı kayıtlı ülke ve dil bilgileri de kullanılarak girişi yapılacak telefonun muhtemel ülke kodu varsayılan olarak getirilebilir.
  3. Kişinin Gmail'a kaydettiği ülke bilgilerinin doğru olmaması veya kayıttan farklı bir ülkenin telefonunu kullanıyor olması da ihtimal dahilinde olacaktır. Bu ihtimal için de, sayfaya bağlantı yapılan cihazın bağlandığı yer ve/veya cihazın dili algılanarak olası ülkelerin listede üst sıraya getirilmesi de mümkün kılınabilir.  Bu sayede de ülke bayrak listesi içerisinden seçilmesi daha kolay olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder